Kontaktinformasjon

Marås Hjort
Kreken
6876 Skjolden

Siv Merete: 95844876
Knut: 48282518

Send e-post

Ditt navn (påkrevd)

Din e-postadresse (påkrevd)

Emne

Din beskjed

Om oss

Marås Hjort eies og drives av Siv Merete og Knut Marås.
Hjortefarmen ligger i Mørkridsdalen, i Luster kommune. Besetningen er på omlag 130 sommerhjorter, og av denne slakter vi ut ca. 40 ungdyr hvert år. Oppstarten til hjortefarmen var i 2005, og vi tok imot livdyra våre i august 2006 (26 stk). Det er mye natur her, både på godt og vondt. Vi har hatt flere store flomskader på eiendommen vår, etter at farmen ble oppretta. Dette har tatt all tid, og ikke minst alle resurser disse åra. Planlagte prosjekt har måtte vike for gjenoppbygging. Gleden var derfor stor da Mattilsynet i mars 2015 godkjente det nybygde slakteri og videreforedlingsanlegget vårt. Nå var vi endelig en fullverdig produsent av hjortekjøtt, med full kontroll på hjorten fra fødsel til middagsbordet.

Vår filosofi er enkel. Glade hjorter gir glad mat! Våre hjorter er håndtamme, tillitsfulle og kontaktsøkende. Vi bor midt inne i farmen, med hjortene rundt oss på alle kanter. Gleden er gjensidig, for både dyr og folk. Når slaktetida er kommet, slakter vi 2 til 4 hjorter pr. dag. Avlivingen foregår under fôring av enten gulrot eller tilleggsfôr. Null stress, hverken for slaktedyr eller de som er igjen. Kort vei fra matfat til slakteri. Vi er stolte over produktene vi leverer. I tillegg til stykningsdeler av hjort, produserer vi også hjorteburger og spekepølser.

Om vinteren tar vi inn noen ville hjortekalver. De blir plassert i fjøset, og fôra opp og temt. Om våren får de slippe inn på innmarka 2-3 uker før de andre, slik at de blir vant til hegnet. Nytt blod er viktig avlsmessig, og Lustrahjorten er kjent for å være både stor og robust. Dette kommer også andre hjortefarmer til gode, da vi leverer livdyr.

Knut med en spissbukk en dag i august. Årskalvene ligger og slapper av rundt, mens de voksne spiser gulrot.

Siv Merete og Hjorthild. Bildet er tatt i september, og mange kalver begynner å bli håndtamme nå. Vanligvis er det en bukkekalv som er den første til å ta kontakt, men i år var det altså Hjorthild.